Aktivitet!

Idrett øko

Det skjedde flere positive ting i 2015. Høydepunktene kom tett en uke i november, da Athletes for Farming deltok aktivt i forbindelse med to konferanser.
Først var det Nasjonal idrettskonferanse: Økologisk mat – betydning for idrettsprestasjon som fant sted 17. november i Holmenkollen. Her hadde Kjell-Christian vært involvert både i forarbeidet med konferansen, i tillegg til å være en av foredragsholderne. I løpet av konferansen fant den svenske triatleten Jonas Colting og KC virkelig tonen. – Det var godt å endelig treffe en idrettsutøver på høyt nivå som deler så mange av de samme tankene og visjonene. Oikos har laget en solid oppsummering av konferansen her. I Helsemagasinet VOF nr. 1 2016 har Iver Mysterud skrevet en utfyllende rapport fra konferansen.

Deretter fulgte konferansen Kontra, som i år var lagt til Skien 20.-22. november. Frihet – Initiativ – Ansvar. Vær forandringen du ønsker å se. Det første som møtte deltakerne var en omvisning på fabrikkanlegget til Yara, kunstgjødselprodusent, på Herøya. Under middagen senere på kvelden (rawfood, vegan, økologisk) fikk KC anledning til å snakke om kontraster. I ytterpunktene mellom det konvensjonelle og det økologiske landbruket finner vi fundamentalt forskjellige oppfatninger i forståelsen av jordsmonn og mikrobiologisk liv. KCs avsluttende oppfordring til Kontra-deltakerne var klar:
“Neste gang du gjør business, bør du stille deg spørsmålet: Hvordan vil dette påvirke meitemarkene, planterøtter og jordsopper?”
Tydelighet og sterkt engasjement førte til flere spennende samtaler utover kvelden og helgen. Takket være Martinius Skaugen fikk også alle deltakerne med seg hvert sitt eksemplar av boken: Levekraft – Gode vaner for kropp og sinn. I samarbeid med hotellet ble det servert brød basert på Markset`s Brødmix ved flere måltider. Kontra-deltakerne ble dermed eksponert for ekte mat og helhetlig tankegang fra flere hold!